Latest news about
Big Orange

Food for Thought - Scheepvaartmuseum

2023-11-27

🎧 Nieuw werk voor de Food for Thought tentoonstelling in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam 🎧

Ons voedsel en de scheepvaart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voedsel wordt over de hele planeet vervoerd; we krijgen het hele jaar door avocado's en mango's in onze supermarkten. Toch worden zelfs onze regionale producten, zoals garnalen of kabeljauw uit de Noordzee, naar de andere kant van de wereld getransporteerd om daar door goedkoop personeel gefileerd te worden. Welke impact heeft dit eigenlijk allemaal?

Fotograaf en filmmaker Kadir Van Lohuizen gaat diep in op deze kwesties en Big Orange - The Audio Agency bracht het verhaal tot leven door middel van audio.

Dank aan Lelani Lewis-Wood, Jonas Kooyman (Havermelkelite), Maarten Remmers, Maite Vermeulen en Maaike Goslinga (Containerbegrip), Bart van Olphen, Jonneke de Zeeuw alias Mooncake.

Foto's: Kadir Van Lohuizen

Rijksmuseum X ADE X Big Orange

2023-10-24

Instrumenten opnemen in het Rijksmuseum 's nachts met 3D-microfoons, onderwatermicrofoons en tientallen condensatormicrofoons? En dan Dj Upsammy en Tom Trago die het omtoveren tot een geweldige track? En dit alles live uitgevoerd bij de opening van de ADE in de tunnel van het Rijksmuseum???

Een heel cool project en we zijn mega-enthousiast dat we er deel van uit mochten maken. Big shoutout naar Dj Upsammy, Valentina Magaletti en Tom Trago voor deze geweldige productie, en bedankt Frederique Van Reij en het Rijksmuseum. Zoals altijd was het een epic samenwerking en een ongelooflijke ervaring.

Veel plezier vanavond bij Breathe, Walk, Die in de tunnel van het Rijksmuseum!

Boijmans Van Beuningen in het Rijksmuseum

2023-10-24

🔥 Leuk nieuws! De tentoonstelling van het Museum Boijmans Van Beuningen en de audiotour met Raven van Dorst zijn nu geopend in het Rijksmuseum!

Voor de productie van de audiotour hadden we het voorrecht om samen te komen met Raven en conservator Ludo van Halem, die ons door de tentoonstelling leidden. Hun persoonlijke inzichten en expertise voegden een compleet nieuwe dimensie toe aan de ervaring en boden een uniek perspectief op de kunstwerken.

We namen ook onze trouwe metgezel Henk mee, de spatial audio microfoon! Henk, samen met wat extra microfoons, registreerde elk subtiel detail en creëerde een meeslepende ervaring, waardoor je het gevoel kreeg alsof je er zelf bij was, de tentoonstelling belevend naast Raven en Ludo.

Van Yayoi Kusama tot Pablo Picasso: een selectie van de opmerkelijke werken uit de collectie van het Museum Boijmans Van Beuningen is te vinden van 29 september 2023 tot en met 14 januari 2024 in het Rijksmuseum.

Mis het niet!

Dank aan Frederique Van Reij, geweldig werk!

Peelrandbruek Podcast Serie

2023-10-14

Peelrandbreuk! Peeeeeeelrandbreuk! Hoe durf je me zo te noemen, jullie miezerige mensjes! Dit zijn de eerste woorden van het nieuwe sprookjesachtige podcastverhaal over de enorme breukzone die door de Peel loopt. Het ontstaansverhaal van de breuk komt tot leven met dit verhaal, geschreven door Gouden Griffel-winnaar Yorick Goldewijk en verteld door Ron Boszhard, en het is gericht op gezinnen met kinderen. Een project van Bestemming Noordoost-Brabant om onderwijs over dit natuurwonder te verrijken.

Met in de hoofdrollen Maarten van den Broek, Rein De Laat MBA, Jos van der Wijst

Pim en Pom in het Rijksmuseum!

2023-06-18

🐱🎧✨ Deze wilden we je niet onthouden :-) Maak kennis met Pim en Pom, een audio-tour in het Rijksmuseum voor gezinnen met kinderen van 3-6 jaar. Gebaseerd op de populaire katten van Fiep Westendorp, komt dit avontuurlijke duo tot leven als pratende, knuffelbare dieren (genaamd Tellmies, van Go Wonder). Georgina Verbaan geeft op meesterlijke wijze stem aan zowel Pim als Pom.

Pim en Pom hebben de hulp van kinderen dringend nodig! Er is namelijk een muis ontsnapt uit een schilderij en dat zorgt voor flink wat chaos: hij knabbelt aan het fruit op de schilderijen en haalt allerlei streken uit met de spulletjes in de poppenhuizen.

Bluetooth beacons in het museum activeren de reacties van de katten en leiden de kids naar plekken in het museum waar interactie of dialoog plaatsvindt. Het resultaat is een unieke #audiotour vol interactie en humor. De kinderen zijn er dol op!

Thanks to Inge Willemsen, Rijksmuseum Foto: Bibi Veth

FLUGT wint 'International Exhibition of the Year 2023'

2023-05-19

🏆 Wow...FLUGT - Vluchtelingenmuseum van Denemarken heeft de prestigieuze award 'Internationale Tentoonstelling van het Jaar 2023' ontvangen op de Museums + Heritage Awards in Londen. Een bizar mooi museum gelegen in de bossen van Oksbøl.

De opmerkingen van de jury: "Door op slimme wijze de buiten- en binnenruimten te verbinden, waar veel van het erfgoed van de locatie verborgen is, trekt dit museum je op slimme wijze in een meeslepende ervaring met persoonlijke verhalen."

Trots om deel uit te maken van het team achter dit mooie project en we willen iedereen bedanken en feliciteren!

Tinker imagineers, Vardemuseerne, BIG - Bjarke Ingels Group, Kloosterboer Decor, Story Matters, Stouenborg, Shosho B.V., YIPP, Rina van der Weij, 50LUX - Lichtontwerp & advies, tonwelt – guiding solutions

Twee Webby's voor Johannes Vermeer Experience 🏆🏆

2023-05-16

🏆🏆 Het Rijksmuseum project 'Dichterbij Johannes Vermeer' met Stephen Fry en Joy Delima heeft twee Webby Awards gewonnen! Kuddos voor het team Rijksmuseum, Q42 en Fabrique die de website en app hebben gemaakt! Big Orange - The Audio Agency was verantwoordelijk voor interactieve muziek, voice en geluidsontwerp. Bekijk de online ervaring hier.

Nominatie Best Podcast and Radio Vormgeving

2023-04-18

🎼 🎶 Geweldig nieuws, we zijn genomineerd in de categorie Beste Podcast en Radio Vormgeving door Buma Music in Motion voor onze muziek voor de podcastserie 'De man met de Rammelaars', geproduceerd voor het Joods Cultureel Kwartier.

Dank aan Lotte Van Gaalen, Mirjam Knotter, Airborne.audio, Lisa de Goffau, Leopold Witte.

New Big Orange Team member!

2023-03-07

🔥🔥 Leuk nieuws! We hebben een nieuwe toevoeging aan ons team van audio-professionals: Niels van Esch!

Niels is al meer dan 2 decennia een digitale professional en heeft de afgelopen tien jaar met succes leiding gegeven aan Superhero Cheesecake als Managing Partner/Executive Producer.

Na een sabbatical, staat hij te popelen om weer te beginnen. Zijn indrukwekkende commerciële expertise en passie voor audio, cultuur en storytelling maken hem tot een waardevolle aanvulling op ons team. Bij Big Orange - The Audio Agency zal Niels verantwoordelijk zijn voor new business en partnerships.

Happy to have you on board, Niels!!

Vermeer Tentoonstelling, Podcasts en Online Experience

2023-03-05

De meest uitgebreide Johannes Vermeer-tentoonstelling tot nu toe brengt 28 van de 37 schilderijen van de enigmatische 17e-eeuwse Nederlandse meester samen. De tentoonstelling in het Rijksmuseum is een meesterwerk op zich en Big Orange - The Audio Agency was betrokken bij verschillende projecten:

Twee podcastafleveringen waarin het leven en werk van Vermeer belicht wordt, maar ook een inkijkje geeft in hoe de tentoonstelling tot stand is gekomen.

Daarnaast creëerden we een audiotour speciaal ontworpen voor visueel gehandicapte bezoekers, en een prachtige digitale online experience die elk werk van Vermeer belicht. De verbluffende digitale online experience website biedt een uitgebreid overzicht van elk werk van Vermeer, zodat bezoekers elk detail kunnen ontdekken.

Ga mee met Joy Delima (Nederlandse versie) en Stephen Fry (Engelse versie) op een epische reis van meer dan een uur terwijl ze je door de meesterwerken van Vermeer leiden.

Met dank aan team Rijksmuseum, Fabrique en Q42.

Online experience

Podcasts

Tentoonstelling

Audiotour voor Joods Museum Frankfurt

2023-02-07

Frankfurt. De geboorteplaats van Anne Frank, stad van de wolkenkrabbers, stad van banken, zetel van de beurs en van de Europese Centrale Bank.

Maar Frankfurt zou niet de stad zijn die het nu is zonder de invloed van Joodse families als de Rothschilds, of de familie Frank, wiens tragische lot miljoenen mensen raakte door het dagboek van Anne.

Voor het Jüdisches Museum Frankfurt maakten we een mooie audiotour. Voor ons een bijzondere missie, juist vanwege het verhaal van de familie Frank, wier geschiedenis hier in Amsterdam nog elke dag voelbaar is. En onze medewerkers zien op weg naar de studio regelmatig de indrukwekkende graffiti van Anne Frank met het opschrift “Let me be myself" op het NDSM-terrein. De geschiedenis van de familie Frank maakt deel uit van het DNA van de stad #Frankfurt en ook van het DNA van de stad #Amsterdam.

We zijn er trots op dat we er mede voor kunnen zorgen dat deze verhalen verteld, en nooit vergeten worden.

Big Orange creëert audiotour voor Amsterdam Light Festival

2022-11-22

Tijdens Amsterdam Light Festival Editie 11: Imagine Beyond, dat op 1 december van start gaat, wordt het publiek in de rondvaartboten langs 20 verschillende lichtkunstwerken geleid. Via audio storytelling wordt het publiek meegevoerd naar de verhalen achter de kunstwerken. Gijs Scholten van Aschat speelt een nog niet gepubliceerde dichter die je op een 'prettig-komische, en informatieve manier' meeneemt tijdens de vaart van 75 minuten.

Scheepvaartmuseum - Audiotour Mens Op Zee

2022-10-18

Wat voor een rol speelt de Zee in jouw leven?

In de nieuwe foto-tentoonstelling “Mens op Zee” presenteert Het Scheepvaartmuseum samen met de Dutch National Portrait Gallery verschillende verhalen van mensen die naar de zee gingen met uiteenlopende motivaties. Big Orange - The Audio Agency produceerde een #audiotour waarin Wijnand Stomp, theatermaker en verhalenverteller, je als presentator meeneemt.

Om de verhalen achter deze foto's beter te begrijpen hebben we interviews opgenomen met de fotografen, maar soms ook met de mensen die op de foto's te zien zijn, of hun nabestaanden.

Bezoek de nieuwe tentoonstelling in het Scheepvaartmuseum en hoor o.a. het verhaal van de mensen die ‘s nachts Vietnam ontvluchtten op een houten boot. Of van de fotograaf die in het geheim foto's maakte van het half gezonken cruiseschip Costa Concordia. Of het verhaal van één van de eerste vrouwen die met de Nederlandse Marine de zee op ging...

Kunstluister - Nieuwe Podcastserie

2022-09-27

Rijksmuseum heeft een nieuwe podcastserie erbij: Kunstluister. In samenwerking met scenarioschrijvers, acteurs en de afdeling Educatie van het Rijksmuseum maakten we deze 7-delige sferische serie met verhalen, poëzie, geluidsbeleving en muziek.

Dank aan Frederique Van Reij, Sander Kollaard, Jacob Derwig, Maud Wiemeijer, Eline Hendriks, Keja Kwestro, Jürgen Tjon A Fon, Süheyla Yalcin, Yaël Speck, Zaïre Krieger, Gershwin Bonevacia, Aart Jong, Wim Hanenberg

Nieuwe Podcastserie: Raymanns Favorieten

2022-09-25

Op zoek naar podcasts over kunst? Big Orange produceerde de audio en muziek voor het Rijksmuseum: Raymanns Favorieten. 🎧 Surinaams-Nederlandse komiek Jörgen Raymann heeft onze studio's in Amsterdam 6 afleveringen lang ondergedompeld in spannende en deels ook polariserende onderwerpen. Bijvoorbeeld over de rol van Nederland in de koloniale tijd, geroofde kunst en onze tradities zoals het Sint-Nicolaas feest. Welke rol speelt kunst eigenlijk in dit alles en wat kunnen we er van leren?

Check de podcast Raymanns Favorieten in je favoriete Podcast app, of kijk op www.rijksmuseum.nl/podcast

Met dank aan Frederique Van Reij ING Nederland Pablo Pichel

Nieuwe audiotour for Maritiem Museum Rotterdam

2022-09-14

Wat een leuke gast hadden we vandaag in de studio. Dank Wilfried de jong, voor je fijne performance voor de nieuwe outdoor audiotour voor het Maritiem Museum Rotterdam!

Soundlogo KRO-NCRV

2022-08-29

🎶OORWURM ALERT 🎶 Big Orange componeerde het nieuwe #soundlogo voor KRO-NCRV, passend bij de nieuwe positionering van de omroep. Thonik ontwikkelde een super herkenbare visuele identiteit, en vroeg ons om dit verder tot leven te brengen met muziek. Vanaf vandaag te zien en horen bij de volledige tv- en radioprogrammering van KRO-NCRV. Thanks to: Sandra Hilster Peter Kuipers Thomas Widdershoven Nikki Gonnissen Roy Terhorst Suzan Bloemscheer Jelleke Raats Roel Stavorinus RM

🎧3D Audio Experience voor Teylers Museum!🎧

2022-07-13

De indrukwekkende Ovale Zaal van Teylers is het hart van het museum en staat bekend als dé plek waar altijd spannende experimenten werden uitgevoerd voor publiek. Beroemd waren de experimenten die Martinus van Marum (1750 - 1837) uitvoerde met de zogenaamde “elektriseermachine”, een machine waarmee elektriciteit zichtbaar kon worden gemaakt, wat een magische ervaring voor bezoekers moet zijn geweest in een tijd dat elektriciteit nieuw was. De 3D Audio Experience die Big Orange - The Audio Agency ontwikkelde neemt je mee naar die tijd eind 18e eeuw, en laat je horen hoe het toen geweest moet zijn... Komt dat horen! :-)

Teksten van Floor van Lissa, Acteurs Quiah Shilue, Gijs Scholten van Aschat, Adam Fields met dank aan Maaike de Bie, Debby Scholtes

Museum Flugt opening!

2022-07-06

Last week I've had the privilege to be present at the opening of FLUGT - Refugee Museum of Denmark by the Danish Queen Margrethe. The new museum is located on the site of the largest refugee camp in Denmark, in the woods outside Oksbøl. The impressive building was designed by BIG - Bjarke Ingels Group and consists of a curved modern building made of wood, glass and steel. The museum exhibition is designed by Tinker imagineers. The Big Orange team has been working on this project for the last 1,5 years, which, in terms of audio production is immense. We've created over 700 minutes of (3D) audio and music and worked with over 60 actors from Denmark, Germany and Great Britain to make the most immersive audio experience possible. It's been a creative, technical and productional challenge, but it was an awesome ride :-)

Thanks to all people we've met, we've created stuff with and that helped us throughout this meaningful project FLUGT!

Flugt

2022-02-01

Wat betekent het om vluchteling te zijn en hoe voelt het om als ontvangend land aan de andere kant te staan? Super om betrokken te zijn bij dit betekenisvolle project, 'FLUGT'!

FLUGT is het vluchtelingenmuseum van Denemarken. Het volledig nieuwe museum zal worden gebouwd op de overblijfselen van het grootste vluchtelingenkamp van Denemarken, in de bossen buiten Oksbøl, waar 35.000 Duitse vluchtelingen de vijfde grootste stad van Denemarken vormden gedurende vijf jaar na de Tweede Wereldoorlog.

Tinker Imagineers heeft Big Orange gevraagd om te helpen bij het produceren van een meeslepende 9D Audio Experience in het bos en om alle audiocontent in het museum te ontwikkelen. In de zomer van 2022 gaat het museum open! Lad os gå!

🙏🏻 aan alle mensen bij Tinker en Vardemuseerne Nils van Keulen Erik Bär Emmeline Nijsingh Léon Wijnhoud Paul van Houten Nienke van den Berg Joost van der Spek Anne Sofie V. Christensen Pia Uth Claus Kjeld Jensen Helle Ølgaard Stina Troldtoft Andresen

Beeld: Tinker Imagineers

6 Things Your Podcast NEEDS in 2022

2021-12-08

With companies like KLM, eBay, Johnson & Johnson, and American Express (plus more) all hopping on the branded podcast wagon, it’s clear this medium is here to stay. And, with more folks working from home in post-pandemic life, we expect both the branded podcast and internal podcast to continue to thrive in 2022. Below, we explore what your series needs to succeed next year — including the things increasingly savvy audiences have come to expect. Let’s dive in.

Polestar 2

2021-11-17

We zijn het geluid van de Polestar 2 aan het opnemen, met onze binaurale microfoon, Henk! Stay tuned voor de complete 9D audio experience, later dit jaar, ergens, op een online platform bij u in de buurt...🎧

Vital Info: Podcast Consumption Statistics All Brands Should Know

2021-11-08

Ontdek alle feiten en statistieken van Podcasts. Een must-read voor merken! Lees hier

🍁Herfst TIP #4🍂

2021-11-08

Hou je van kunst-podcasts? Check dan 'In het Rijksmuseum' Bijvoorbeeld de nieuwe serie '18e eeuw', waar de eerste 2 van 8 afleveringen nu te beluisteren zijn. Of de bonusaflevering “Vergeet mij niet” Leuk als je die tentoonstelling nog gaat bezoeken, of al hebt bezocht. Of een van de andere 50 afleveringen ;-)

Gezocht per direct: Ondernemende office management en communicatie stagiair

2021-10-19

Gezocht per direct: Ondernemende office management en communicatie stagiair

Bij Big Orange the audio agency vertellen we verhalen van merken en musea in audio.

We zijn creatieve makers en onze componisten, marketeers en projectmanagers werken met veel plezier met merken, creatieve bureaus en musea aan top kwaliteit audio producties. Dat doen we ondermeer voor het Rijksmuseum, ABN AMRO, Volkswagen en NETFLIX.

We groeien hard en daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste en leergierige stagiair(e) die ons kantoor in Amsterdam wil komen versterken. De werkzaamheden zijn divers en vooral gericht op ondersteuning in communicatie, operations en office management.

Voorbeeld werkzaamheden Office management taken (bestellingen, studio op orde, klant ontvangst, koffie zetten) Administratieve handelingen (bonnetjes invoeren, facturen opstellen) voice-over bestand opschonen en bijvullen Kleine projecten oppakken (klantcontact, voorselectie stem casting, offerte opstellen, regelwerk/planning) Externe communicatie uitzetten en (social) media posts maken .

We want you! Ben jij een vrolijke MBO of HBO student met oog voor detail die een opleiding volgt in de richting van office management, communicatie, commerciële economie, secretariaat of (financiële) administratie? Dan komen we graag in contact. We richten graag samen met jou de stage in om er voor beide partijen het meeste uit te halen. Je kan het dus voor een groot deel zelf invullen.

🍁Herfstvakantie TIP #1🍂

2021-10-19

Het Scheepvaartmuseum - Amsterdam.

En wel de unieke overzichtstentoonstelling over vader en zoon Willem van de Velde. Twee toonaangevende zeeschilders in de zeventiende eeuw met elk een eigen specialisme: penschilderij en olieverfschilderij. Hierbij is een leuke audiotour waarin presentator Lucas De Man samen met uiteenlopende gasten reflecteert op het werk van de Van de Veldes. In samenwerking met radiozender Classicnl, heeft Dominic Seldis muziek uitgekozen bij diverse werken.

Hoe kan een bedrijfspodcast mijn team helpen?

2021-09-13

Omarm de bedrijfspodcast om de communicatie te stimuleren, een cultuur op te bouwen en het welzijn van uw hele team te bevorderen.

Bedrijfspodcasts, ook wel interne podcasts genoemd, groeien in populariteit en zorgen voor opschudding en veranderen de status-quo voor een breed scala aan teams. Deze hoogwaardige producties, die worden gebruikt door toonaangevende merken, zijn alleen voor uw mensen bedoeld - zoals de naam al doet vermoeden - en, indien correct toegepast, bieden ze voordelen die niet alleen een positieve invloed hebben op uw bedrijf, maar ook op de ervaring van iedereen binnen uw team. Laten we dus eens kijken naar enkele van de voordelen die een effectieve bedrijfspodcast kan bieden voor de mensen van uw bedrijf. Lees meer

Blind Spot Project

2021-08-20

Nederlands museum vult 'Blind Spot' met tentoonstelling voor slechtzienden.

Utrecht Centraal Museum lanceerde deze maand een heel bijzonder project van Jasper Udink ten Cate en Jeroen Prins om kunstwerken toegankelijker en leuker te maken voor slechtzienden.

BBC nieuws gaaf aandacht voor het project! Kijk hier.

De tentoonstelling herschept bestaande schilderijen, maar voegt dimensies toe voor de verschillende zintuigen, zoals geluid en geur - inclusief de geur van rijpe kaas. En voor één keer mogen mensen elkaar aanraken.

We zijn verheugd dat we het audio deel in deze ervaring hebben gevuld met muziek, geluidsontwerp en 3D-verhalende audio.

De volgende is Milaan, Masterly Exhibit, Nederlands paviljoen 5 - 10 september

Member in the spotlight - Jos Jansen

2021-07-20

Geplaatst door de ADCN: Club voor creativiteit: Ons 'Member in the Spotlight' is Jos Jansen, oprichter van Big Orange, een hedendaags audiobureau gevestigd in Amsterdam en Utrecht. Jos is Partner, Creative Director, Componist en Sound Designer. Hij richt zich op het ontwikkelen van Immersive Podcasts, Creative Audio Tours, Audio Experiences en Original Soundtracks voor merken en culturele organisaties. Toch stopt zijn passie voor muziek daar niet, Jos is ook zanger en speelt piano en gitaar. Lees het artikel

Het geluid van Doodstil

2021-07-13

Hoe klinkt Doodstil? .......? --------? """""""?

Bij Big Orange - The Audio Agency houden we wel van een uitdaginkje, en daarom hebben we het Groningse dorp Doodstil een eigen audio identity gegeven in de vorm van een soundtrack en soundlogo.

In samenwerking met Dorpsbelangen Zandeweer Eppenhuizen Doodstil en de bewoners.

De Soundtrack 🎧: https://lnkd.in/e3SzFgn

Radio 1 journaal: https://lnkd.in/eUJNe_4

Trouw: https://bit.ly/3kkEyXt

Wat kan 3D Spatial Audio 🎧 voor merken doen?

2021-07-12

Oprichter en creatieve partner, Ad van Dongen, schreef een stuk over #spatialaudio - een opwindende technologie die audioverhalen in een nieuw licht zet.

Interessant voor alle merken. Lees hier

Zeewierworstjes en insectenburgers?

2021-07-06

Lees over onze podcast serie voor ABN AMRO MeesPierson 'Bestemming 2032' op Business Insider. En voor meer verdieping, check die podcast 🎧 https://bit.ly/3AuOoeR

Graphite Pencil op de D&AD Awards

2021-05-28

Om zo'n innovatief idee van 215 McCann uit te voeren is een plezier om aan te werken, en de beloning, ach...

Graphite Pencil bij de D&AD Awards voor Xbox Series X "Walking in Steve's Dreams"

Koninklijke opening tentoonstelling Slavernij!

2021-05-18

We hebben er lang op moeten wachten, maar Koning Willem-Alexander opent vanmiddag (dinsdag18 mei) de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. De opening wordt live uitgezonden door de NOS om 15.55 uur via NPO1. De hoogtepunten van de opening zijn te zien in een speciale avonduitzending om 22.35 uur, die ook interviews en reportages bevat.

De tentoonstelling Slavernij is vanaf dinsdagmiddag 18 mei voor iedereen online toegankelijk via de website van het Rijksmuseum.

De tentoonstelling Slavernij gaat open voor het algemene publiek zodra het kan en is te zien tot en met 29 augustus 2021.

ABN AMRO Podcast: Bestemming 2032

2021-05-02

Met veel trots presenteren wij 'Bestemming 2032'. Ons nieuwste project in opdracht van ABN AMRO Bank N.V.

In deze 4 delige podcast serie gaat Anic van Damme op bezoek bij inspirerende experts en ondernemers die denken vanuit de toekomst.

We duiken in de wereld van de alternatieve eiwitten, het kantoor van de toekomst, een bezittingsvrij bestaan en we ontdekken hoe we de baas kunnen worden over onze eigen gezondheid. Zo blijf je als ondernemer voorop lopen in de maatschappij van morgen.

Luister hier: ABN AMRO Website Spotify Apple Podcast

Heel veel dank aan iedereen die 'Bestemming 2032' heeft mogelijk gemaakt: Lisendy Frederik, Marike Siekman-Tuinstra, Anic van Damme, Miriam van 't Veer, Ruben Smit, Ad van Dongen, Nadia Menkveld, Alexander De Kleermaeker, Rob Morren, Joost Wouters, Edward de Jager, Daan Luining, Hans Dagevos, Erik de Heus, Thea van Kemenade, Hugo Westerink, Willem Peter de Ridder, Peter den Hartog, Han Mesters, Thomas Antonioli, Emily Grey en Nancy Bocken

De Lijst van Mengelberg

2021-04-30

Op 4 mei zendt de EO de documentaire ‘De lijst van Mengelberg' uit. Een documentaire over de wereldberoemde dirigent van het Concertgebouw, Willem Mengelberg. Omdat hij nazisympathieën had werd hij na de Tweede Wereldoorlog zwaar gestraft en weggezet als collaborateur en landverrader. Nu blijkt echter dat hij ook actief betrokken is geweest bij het redden van tientallen Joden. De documentaire gaat o.a. over de vraag of Mengelberg herinnerd moet worden voor de levens die hij redde, of dat het label oorlogsmisdadiger hem beter past.

De docu zit vol met muziek gecomponeerd door Big Orange, werd geproduceerd door MOONDOCS en is geregisseerd door Jaap Van Eyck. In de agenda dus! Dinsdag 4 mei, 22:45 uur, NPO2.

Webby nominatie voor XBOX

2021-04-26

Help mee! We zijn genomineerd voor de Webby's!

De Webby Awards zijn de toonaangevende internationale awards ter ere van 'uitmuntendheid op internet'. De #8D audioexperience die we hebben gemaakt in samenwerking met Xbox, Microsoft en McCann215, genaamd ‘Xbox Series X: Walking In Steve’s Dreams’, is genomineerd in de categorie ‘Sociaal’ voor ‘Experimentele innovatie’.

[Klik hier om te stemmen] (https://lnkd.in/dEK4KQz)

Bedankt voor je steun!

2020. Wat een jaar!

2021-02-19

En hoewel het niet in ons systeem zit om al te vaak terug te kijken, is het toch zeer de moeite waard om te zien hoeveel merken, musea en organisaties het belang van geweldige audio begrijpen en waarderen. Met dank aan team Big Orange: Ad van Dongen, Vincent de Koning, Jos Jansen, Vincent Witte, Jolien Neperus, Alexander De Kleermaeker, Rik Rensen.

Rijksmuseum - Slavernij Tentoonstelling

2021-02-16

“Een tentoonstelling over slavernij. Niet als abstract begrip, maar in de vorm van persoonlijke en waargebeurde verhalen. Verhalen uit zowel Brazilië, Suriname en het Caribisch gebied, als uit Zuid-Afrika en Azië”. Dit is hoe het Rijksmuseum zelf de tentoonstelling beschrijft waar wij de afgelopen maanden aan hebben meegewerkt. Een gevoelig onderwerp. Een periode van 250 jaar die onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van onze geschiedenis. Een belangrijk onderwerp. Een onderwerp wat nu zijn eigen tentoonstelling krijgt, waar wij de afgelopen maanden aan hebben meegewerkt. Voor ons een fantastische uitdaging om deze tentoonstelling te voorzien van twee audiotours. Tien indrukwekkende verhalen over tien personen uit deze periode. Verteld door onder andere Joy Delima, Remy Bonjasky en Glenn Helberg, die vanuit hun eigen achtergrond, elk een band hebben met één van de tien personen. Voor kinderen is er een aparte tour te beluisteren waarin vertelster Yosina Rumajauw samen met de luisteraar terug gaat in de tijd. De tentoonstelling “Slavernij - tien waargebeurde verhalen” opent voorjaar 2021, in het Rijksmuseum.

3D audio uitgelegd

2021-01-25

We krijgen de laatste tijd veel vragen over 3D audio (of 9D, wat een ander naampje is voor hetzelfde dingetje 😀). Een paar jaar geleden maakten we een kort filmpje waarin onze Ad van Dongen uitlegt hoe het nu precies allemaal zit met dat 3D geluid. Check dat hier uit, al jullie 3D, 8D, 9D, binurale lovers! En vergeet niet je koptelefoon op te zetten.

2 Podcasts #1 op Apple Podcasts

2021-01-22

We zijn trots dat 2 van onze podcasts op de eerste plek aller tijden staan voor hun categorie op de Apple Podcast lijst! In de categorie Places & Travel leiden we de lijst met "Verborgen Verhalen" voor ANWB. Een podcast die de luisteraar meeneemt naar alle uithoeken van nederland om te onderzoeken of de lokale verhalen en legendes waarheid of sprookjes zijn.

In de categorie Visual Arts neemt "In het Rijks" de leiding. In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars over kunstwerken van het Rijksmuseum en hun makers. Wij willen iedereen bedanken voor het luisteren en stemmen en ook het geweldige team bedanken waarmee we deze mooie projecten hebben mogen doen.

Verborgen Verhalen: Marvin Jacobs, Maaike Luijer, Niek-Jan Lathouwers, Pascal van Hulst, Born05

In het Rijks: Frederique van Reij, Wieneke ‘t Hoen, Marieke Zekveld, Rijksmuseum

Romance in Hanoi

2021-01-12

Vorige week werd het album "Romance in Hanoi" gelanceerd, door celliste Ha Mien in Vietnam. Het album is een interculturele samenwerking tussen onze Ad van Dongen en Ha Mien. Het is een samenkomst van Oost en West. Ad componeerde 4 songs en arrangeerde 2 traditionele Vietnamese songs. Het album is binnenkort beschikbaar op Spotify. Tot die tijd is hier de videoclip van het eerste nummer Firegirl. https://www.youtube.com/watch?v=Q5zPvJmUN0o

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

2020-12-24

Heb je de online meesterwerken tour van het Rijksmuseum al gezien? Het geeft iedereen een unieke kans om digitaal te wandelen in de grote Eregalerij van het Rijksmuseum en alle meesterwerken te ervaren met onze bijbehorende audiotours. Zoom dichterbij dan je ooit voor de Nachtwacht zou kunnen staan en zie het meesterwerk tot in de kleinste details. Hopelijk mogen we je volgend jaar weer verwelkomen en kun je alles in het museum zien en al onze audiotours horen ;-) Ervaar het zelf op [Rijksmuseum.nl] (https://www.rijksmuseum.nl/nl/meesterwerken-up-close)

Sounds of Amsterdam

2020-12-23

Jaarlijks bezoeken zo'n 5 miljoen toeristen de prachtige stad Amsterdam. Dit jaar is er een behoorlijke daling van deze cijfers gezien, en we hoeven je niet te vertellen waarom. De afgelopen week hebben we gewerkt om het geweldige idee van onze vrienden van Natwerk tot leven te brengen. Om de volgers van IAMsterdam een voorproefje te geven van onze stad, hebben we een 3D audiotour gemaakt die je sonisch naar verschillende plekken teleporteert. En zo laat zien wat de verschillende wijken van Amsterdam te bieden hebben. Op dit moment wachten we op betere dagen. Zet tot die tijd je koptelefoon op en dompel jezelf onder in de typische Amsterdamse geluiden vanuit je luie stoel. Check de 3D audio experiences hier.

T-Mobile introduceert 9D luister-thriller ‘Beller Onbekend’

2020-12-21

Vet! We kunnen de audiothriller delen die we hebben gemaakt met CODE D'AZUR voor T-Mobile. In "Beller Onbekend" plaatsten we de luisteraar midden in een spannend verhaal met behulp van 9D-audio.

Tasers, geweren, dromen, snel rijdende auto's, plaats delict. Een écht Hollywood-verhaal tot leven gebracht met sounddesign en stemmen van Monic Hendrickx, Victor Low en Sergio Hasselbaink. Als je tijd hebt, luisteren!

Emerce Schreef een [artikel] (https://www.emerce.nl/wire/tmobile-introduceert-9d-luisterthriller-beller-onbekend) over het project.

XBOX - Power Your Dreams

2020-12-11

Eindelijk kunnen we ons werk voor Xbox delen. Yay! Xbox Series X maakt je dromen mogelijk, en voor de lancering van de geheel nieuwe console werkte Xbox samen met droomwetenschappers en de droom-opname-technologie, Hypnodyne, om te ontdekken waar gamers van dromen nadat ze voor het eerst op de krachtigste Xbox ooit hebben gespeeld. Ons aandeel in deze samenwerking met Xbox was om de dromen van visueel gehandicapte gamer #BlindGamerSteve, tot leven te brengen door middel van meeslepende 3D audio. Het resultaat: "Walking in Steve’s Dreams" Bekijk zijn werkelijke 100% echte droom over Destiny. Luister op je koptelefoon, druk op play en sluit je ogen. . .

Kansfonds met Murth Mossel

2020-12-02

Altijd fijn om met werken met de geweldige Murth Mossel. What a voice... Dit keer voor Kansfonds, met hun mooie campagne voor dak- en thuisloze jongeren.

In Europa - De seks van de sterkste

2020-11-18

De twintigdelige serie waarin de VPRO samen met Geert Mak door het Europa van nu reist, gaat verder.

We zijn ondertussen alweer aanbeland bij Seizoen 3 Afl. 12 - De seks van de sterkste. De hashtag #metoo veroverde in 2017 de wereld. Maar toen journaliste Tristane Banon in 2007 en in 2011 vertelde over de aanranding door Dominique Strauss-Kahn viel heel Frankrijk nog over haar heen. Bekijk deze prachtige aflevering hier, en geniet ondertussen van de soundtrack de we speciaal voor In Europa componeerden.

Kijk hier

ANWB Verborgen Verhalen

2020-11-17

Aflevering 7 van Verborgen Verhalen is af, en hij staat voor je klaar in je favoriete podcast app!

Wat klopt er van de talloze verhalen over de hellehond? Het dier met vuurspuwende ogen zou ronddwalen in de Achterhoek, in de buurt van het dorp De Lutte. Als je het beest ontmoet, zullen mensen in je omgeving worden getroffen door onheil. En dat is meer dan alleen een sterk verhaal, zo ontdekt onze Pascal tijdens zijn zoektocht naar dit mythische dier.

Luister hier

ANWB - Verborgen Verhalen Podcast

2020-10-23

Afgelopen maand stond de podcast Verborgen Verhalen, die we voor de ANWB hebben geproduceerd, op nummer één bij Apple Podcasts, in de categorie ‘Places & Travel’. Yay! Mooi moment om ‘m een keer uit te checken! 4 verhalen van de tiendelige serie staan ondertussen live. Verhalen waarin je mee wordt genomen naar onbekende plekken in Nederland, en elke aflevering een mysterie voor je wordt ontrafeld. Check de trailer hier.

Virtuele Amsterdamse Marathon

2020-10-19

Elk jaar vult TCS Amsterdam Marathon de straten van Amsterdam met hardlopers van over de hele wereld. Dit jaar vult de virtuele editie je koptelefoon met een 3D-audio-ervaring. Tijdens de ervaring speelt DJ MACKS (Max Krul) je de heetste nummers en neemt je mee op een energieke run verrijkt met een op maat gemaakte audio-ervaring met Amsterdam-thema. We hebben typische geluiden in 3D opgenomen, zoals fietsen, trams en draaiorgels om hardlopers een realistische beleving te geven van het lopen van een marathon in deze prachtige stad. En het zou natuurlijk geen marathon zijn zonder dat mensen je vanaf de zijlijn aanmoedigen. Luister hier en ervaar het zelf. (Vergeet niet een koptelefoon op te zetten voor het volledige 3D-effect.)

On the road met Henk

2020-10-15

Weer een dag op pad met onze geliefde vriend Henk, onze 3D audio microfoon. Hij wilde geen masker dragen, maar gelukkig wij allemaal wel. Kunt u raden wat we hebben opgenomen? De afgelopen weken hebben we aan dit bijzondere project gewerkt en we kunnen niet wachten om het volgende week met jullie te delen!

Rijks podcast met Janine Abbring

2020-07-27

De opnames zitten er weer op! We hebben een heleboel interessante interviews voor Seizoen 2 van #inhetRijks opgenomen, waar Janine Abbring verschillende gasten interviewt over kunstwerken uit de 17e eeuw. En de eerste aflevering van Seizoen 2 staat nu al online! Over hoe beeldhouwer Gregor van der Schardt een zelfportret maakte in 3D. Niet bepaald makkelijk als je niet weet hoe je eigen kruin er uit ziet 😉 Beluister de aflevering op je favoriete podcast app. Of hier op de website van het Rijks.

20 jaar Big Orange!

2020-06-20

20 jaar geleden hebben we als drie pas afgestudeerde studenten Big Orange opgericht. Kort daarna openden we één van de eerste professionele opname- en productiestudio's in het centrum van Utrecht. 20 jaar vooruit, 108 prijzen (#echtwaar), 1254 flessen champagne en 5 kinderen verder, gaan we nog steeds hard. Met dank aan een fantastisch team, topklanten en geweldige vrienden en familie. Onze teamleden hebben af en toe last van een vreemd soort vermoeidheid (zie 4 afbeeldingen onderaan), maar we helpen ze er doorheen met het maken van geweldige muziek, het produceren van het meest bizarre sounddesign en het opnemen van de beste acteurs ter wereld. Vanwege Corona kunnen we dit jaar geen kick-ass party organiseren om dit te vieren, maar volgend jaar zeker wel! @everybody: bedankt voor de geweldige rit tot nu toe, en laten we samen mooie dingen blijven maken in de komende 20 jaar!

3x Dutch Creativity Awards 🔥 🔥 🔥

2020-06-10

Wij zijn super trots dat Memorials of Amsterdam genomineerd is voor drie Dutch Creativity Awards! In de categorieën Outdoor, Media en (extra speciaal voor ons) Craft - Sound. Tijdens dodenherdenking op 4 mei, Veranderde Memorials of Amsterdam abri’s in tijdelijke interactieve gedenktekens om verhalen te vertellen en de doden te eren. In deze korte binaurale verhalen (of 8D audio zoals het nu ook wel genoemd wordt) hoorde je over gebeurtenissen in de tweede wereldoorlog, die zich afspeelden op de plek van de abri. Een werkelijk prachtig eerbetoon en een eer om deel te zijn van dit fantastische team ❤ Special thanks to N=5 Egotribe Nationaal Comité 4 en 5 mei

Podcast Rijksmuseum

2020-05-28

Wereldwijd zijn er nog ongeveer 600 tekeningen bewaard gebleven uit de 15e Eeuw. Het Rijksmuseum heeft er een aantal. De makers zijn vaak niet bekend, maar de tekeningen vertellen wel veel. Wat vertellen ze? En waarom zijn ze gemaakt? Luister naar een nieuwe aflevering van de podcast #InhetRijks.

Rituals Branded Podcast over slaap

2020-05-26

Hoe heb jij de laatste tijd geslapen? Voor ons is het belangrijk om goed uit te rusten na het werken in de studio. Maar wat zorgt voor een goede nachtrust? En wat zijn de belangrijkste factoren voor je slaapkamerinterieur? Om deze vragen te beantwoorden hebben we samen met Born05 een branded podcast gemaakt voor Rituals Cosmetics. In de aflevering van The Art of Sleep, "de ultieme slaapkamer", bespreken Michelle Ogundehin en Nerina Ramlakhan precies hoe een slaapkamerinterieur eruit moet zien en wat je kunt doen om het meeste uit je nachtrust te halen. Presentator Chris Chambers en Creative Director bij Rituals Dagmar Brusse reflecteren op deze tips. [Luister naar de nieuwste aflevering] (https://open.spotify.com/episode/7vquxBGUdrK7faGPA9Wyj0) van de Rituals-podcast "The Art of Sleep"