In The Night Tentoonstelling

  • Product

    Audio Tour

  • Client

    Ministry of Culture

  • Museum

    SAMoCA

Het Ministerie van Cultuur van Saoedi-Arabië heeft Big Orange de opdracht gegeven om een meeslepende audioguide te ontwikkelen voor de tentoonstelling “In the Night” in het Saudi Museum of Contemporary Art (SAMoCA). Dit project bestond uit het creëren van audio-content, scripts, hardwarea en een app. SAMoCA een creatieve hub, gelegen in het JAX District van Riyad, omringd door een levendige gemeenschap van kunstenaars en creatievelingen.

Uitdaging

Het creëren van deze audiotour was een reis die intensieve internationale samenwerking nodig had. De uitdaging was om verschillende elementen naadloos te integreren, zoals meertalige audio, custom soundtracks en spatial audiodesign. We moesten ervoor zorgen dat de storyline zowel boeiend als toegankelijk was. Een mooie opdracht op het gebied van het ontwikkelen van de scripts en het opnemen van acteurs in zowel Engels als Arabisch. Daarnaast stonden we voor technische uitdagingen bij het ontwerpen van de hardware en de app die een premium ervaring in de dynamische omgeving van het museum moesten bieden.

Resultaat

Het resultaat is een prachtige audio experience waar we enorm trots op zijn. De meeslepende audiotour voegt een rijke laag storytelling toe aan de tentoonstelling, waardoor de kunstwerken voor bezoekers boeiender en gedenkwaardiger zijn. Met acteurs in beide talen en een aangepaste soundtrack creëert de tour een premium geluidservaring door SAMoCA. Het is een van de meest opmerkelijke audio-ervaringen die we ooit hebben geproduceerd, en het sluit mooi aan bij de levendige artistieke gemeenschap van Riyad. 🌘✨

Credits:

Hardware: tonwelt – guiding solutions

Software: Tapart

Scenarioschrijver: Paul Falla

Arabische stemacteurs: Balqees As-Sada en Ammar Kassas

Engelse stemacteurs: Sairah Erens en David Corbett

Gelijksoortige projecten