Rijksmuseum Pim & Pom

 • Product

  Audiotour

 • Client

  Rijksmuseum

 • Voice actor

  Georgina Verbaan

 • Script

  Vera van de Meeberg

Pim en Pom is een audiotour speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar en is gebaseerd op de populaire katten Pim en Pom van Fiep Westendorp. De ondeugende katten Pim en Pom worden tot leven gebracht als twee Tellmies, gecreëerd door het ontwerpbureau Go Wonder. Wat zijn Tellmies? Het zijn pratende knuffeldieren die een kind meenemen op een ontdekkingstocht door het museum. Pim en Pom hebben een missie: er is een muis ontsnapt uit een van de schilderijen in de Eregalerij. Het is een complete ramp: de muis knabbelt aan het fruit in de schilderijen, rommelt met de spullen in de poppenhuizen en wie weet welke andere schade het kan veroorzaken. De hulp van de kinderen is wanhopig nodig!

An excerpt from the Pim & Pom audio tour for the Rijksmuseum Amsterdam.

De Uitdaging

Georgina Verbaan speelt zowel Pim als Pom, twee verschillende personages met hun eigen unieke persoonlijkheden. Hoe creëer je een gevoel van interactie tussen de twee katten? En hoe zorg je ervoor dat hun stemmen onderscheidend blijven? Hoe begeleid je de kinderen naar de juiste locaties? Zullen ze betrokken raken bij de interactie van Pim en Pom?

Het Resultaat

Om een gevoel van interactie tussen Pim en Pom te bereiken, heeft Georgina Verbaan, onder regie van onze stemregisseur, op vaardige wijze hun stemmen gedifferentieerd en zo hun individuele persoonlijkheden tot leven gebracht. Met haar talent creëert ze een dynamische dialoog tussen de twee personages, waardoor hun interacties oprecht en boeiend aanvoelen.

Wat betreft het begeleiden van Pim en Pom naar de juiste locaties, maakt het gebruik van Bluetooth-technologie en strategisch geplaatste beacons een naadloze navigatie mogelijk. De beacons in het museum activeren de reacties van de katten en leiden hen naar specifieke gebieden waar hun interacties of dialogen plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de kinderen op de juiste plaatsen op het juiste moment zijn.

Het resultaat is een volledig andere audiotoer, vol interactie en humor. De kinderen zijn er dol op.

Gaat dat horen, bij het Rijksmuseum!

Foto door Bibi Veth

Gelijksoortige projecten