KLM The Journey

  • Product

    Podcast

  • Brand

    KLM

  • Client

    Audio agency Airborne

The Journey is een branded podcast van KLM die via alle grote podcast platforms kan worden beluisterd. Born05 en Big Orange werkten samen aan deze unieke podcast serie

The Journey - Trailer
Episode 1 of The Journey

De uitdaging

Ad van Dongen, de belangrijkste audio producer van deze podcast, vertelt: “Dit is in veel opzichten een ongelooflijk project. Het creëren van zes meeslepende verhalen in ‘alleen audio’ is een uitdaging. Het vinden van de juiste verhalen is één ding, maar het produceren ervan is next level storytelling ".

Het resultaat

Ad vervolgt: "Er is een goed script gemaakt, we hebben de hoofdstem van het verhaal gecast, Jonathan Groubert, een native american journalist die in Nederland woont. Alle hoofdpersonen en mensen die bij het verhaal betrokken waren, werden geïnterviewd en op locatie opgenomen, evenals in onze studio's in Amsterdam.

Jos, onze componist hier bij Big Orange schreef de originele soundtrack en de podcast leader. En nadat alle 'assets' waren geproduceerd, begon ik het verhaal in audio op te bouwen, met stem, geluidsontwerp, muziek en achtergronden. Ten slotte wordt het verhaal gemixt en gemasterd voor alle grote Podcast-kanalen. Ja, het is uitdagend, maar het resultaat is prachtig en mensen vinden het geweldig! ”

Luister op de [KLM-website] (https://podcast.klm.com/en/), [Apple Podcasts] (https://podcasts.apple.com/nl/podcast/the-journey/id1351352204) of je favoriete podcast client!

Gelijksoortige projecten