De Man met de Rammelaars

  • Product

    Podcast

  • Client

    Audio agency Airborne

  • Museum

    Joods Historisch Museum

Heinz Keijser hield van het verzamelen van antiek en was vooral geïntrigeerd door de verhalen en geschiedenis achter elk item. Toen hij op een vlooienmarkt een verzameling oude babyrammelaars ontdekte, begon hij er een paar te kopen om aan zijn collectie toe te voegen. Na verloop van tijd verzamelde hij meer dan 900 babyrammelaars, ondanks dat zijn vrienden en familie verbaasd waren over zijn vreemde fascinatie voor deze eenvoudige speeltjes.

Toen Lotte van Gaalen hoorde over Heinz's verzameling, besloot ze om het te onderzoeken en ontdekte al snel dat de rammelaars voor Heinz meer waren dan alleen een hobby. Ze waren een venster naar het verleden. Elke rammelaar met een uniek verhaal dat Heinz met veel passie en enthousiasme vertelde.

Terwijl Lotte dieper in de collectie dook, realiseerde ze zich dat de rammelaars een tijdperk vertegenwoordigden waarin dingen met de hand werden gemaakt en bedoeld waren om lang mee te gaan, en dat elke rammelaar een verbinding was met onze gezamenlijke geschiedenis. Heinz's collectie werd een herinnering aan het belang van het behouden van ons verleden en de verhalen die ons maken wie we zijn. Met elke rammelaar die hij toevoegde, droeg Heinz bij aan het behoud van onze gezamenlijke geschiedenis voor toekomstige generaties.

De Man met de Rammelaars E01

In deze vierdelige podcastserie gaat Lotte van Gaalen op zoek naar het verhaal achter de curieuze verzameling van Heinz Keijser. Want wat moet een heer op leeftijd met 900 babyrammelaars?

Big Orange componeerde de soundtrack en was verantwoordelijke voor alle audio in de podcast.

In aflevering 1 mag Lotte alvast een paar rammelaars bekijken in het depot van het Joods museum, en vertelt Mirjam over de vondst van een bundeltje papieren dat alles in een nieuw licht zette.

We maakten deze serie samen met Audio agency Airborne en natuurlijk met de fijne mensen van het Joods museum, zoals Mirjam Knotter en Lisa de Goffau. De stem van Heinz Keijser wordt vertolkt door Leopold Witte.

De man met de rammelaars is met zilver bekroond tijdens de uitreiking van de Dutch Creativity Awards.