Expedia Out Travel the System

 • Product

  Podcast

 • Client

  Expedia

 • Audio Agency

  JAR Audio

Out Travel the System van Expedia is een podcast die is ontworpen om je te helpen dieper te graven om de antwoorden op al je vragen voor, tijdens en na je reis te vinden. Want met meer dan 20.000 reisexperts, partners en leveranciers binnen handbereik, wie kan je beter helpen bij het navigeren door de complexe wereld van reizen dan Expedia 😀

Expedia Podcast Episode Bucket List

De uitdaging

Expedia wilde gezien worden als een meer ‘behulpzaam’ merk door een podcast toe te voegen aan hun reeks kanalen voor thought leadership. Maar er zijn al zoveel reispodcast. Hoe moesten we de show uniek maken? De uitdaging was om in contact te komen met luisteraars, zodat Expedia kan worden gezien als een meer behulpzaam merk.

Onze partner JAR Audio begon met het houden van intensieve strategiesessies met het communicatieteam van Expedia. Door te achterhalen wat de behoeften en luistergewoonten van het publiek waren, ontwikkelden we een persona voor ons luisterend publiek.

Daarna leunden we op wat Expedia goed doet. Expedia is een platform, gebouwd op data en reisexpertise. Deze gegevens wilden we natuurlijk gebruiken. Dit is hoe Out Travel The System werd geboren. De show is gemaakt om reizigers een kijkje achter de reiswereld te geven en hen te voorzien van insider-tips, trucs en hacks om het beste uit hun reis te halen.

De resultaten

"Out Travel the System is designed to help you dig under the system and get everything you need to book travel that fits your schedule, tastes and budget." Nisreene Atassi - Director of Global Communications, Expedia

Om het podcastformaat en de seizoensboog te ontwikkelen, gebruikten we gegevens van de meer dan 20.000 reisexperts die bij het merk zijn aangesloten om luisteraars te helpen bij het navigeren door de complexe reiswereld.

Elke aflevering gaat diep in op een bepaald onderwerp en is doelbewust ontworpen als hulpmiddel voor reizigers. De show was niet bedoeld als serie, maar in plaats daarvan als een nuttige gids over unieke reisuitdagingen.

Wil je je gezin meenemen op een roadtrip door alle Nationale Parken? Hebben we. Nerveus om alleen te reizen? Hebben wij ook. Ooit van plan geweest om een reis terug "naar huis" te maken om de plaats te bezoeken waar uw voorouders vandaan kwamen? Druk gewoon op play.

De uitkomst

 • 95% gemiddelde luisterfrequentie per aflevering.
 • 300% meer luisteraars jaar op jaar.
 • Meer dan 200 luisteraars die een 5-sterrenrecensie geven.
 • Uitgelicht op de startpagina van Expedia
 • Uitgelicht in een aangepaste carrousel op Stitcher voor reispodcasts, "Ervaar nieuwe plaatsen".
 • Heeft een promotie gemaakt op TED Talks Daily.
 • Lonely Planet heeft hun lijst met beste reispodcasts bijgewerkt met de podcast.
Gelijksoortige projecten