Vermeer Tentoonstelling

 • Product

  Audio tour, Podcast, Campaign

 • Client

  Rijksmuseum

 • Voice Actors

  Stephen Fry, Joy Delima

 • Website and app

  Fabrique, Q42

De meest uitgebreide Johannes Vermeer-tentoonstelling tot nu toe brengt 28 van de 37 erkende schilderijen van de raadselachtige 17e-eeuwse Nederlandse meester bij elkaar. De tentoonstelling is op zichzelf al een meesterwerk en Big Orange was betrokken bij verschillende projecten: Twee podcast afleveringen waarin het leven en werk van Vermeer wordt belicht, maar ook inzicht geeft in hoe de tentoonstelling tot stand kwam. Daarnaast hebben we een audiotour gemaakt die speciaal is ontworpen voor slechtziende bezoekers, en een prachtige digitale online ervaring die elk van Vermeer's werken benadrukt.

Vermeer Experience Trailer
Vermeer Exhibition

De uitdaging

De hoeveelheid boeiende informatie rondom deze tentoonstelling is werkelijk verbluffend. Om het recht te doen, hebben we gewerkt aan verschillende kanalen om de intrigerende verhalen over Vermeer en de tentoonstelling te vertellen.

Twee prikkelende podcast afleveringen bieden een duik in de wereld van Vermeer, waarin zijn technieken en het achter-de-schermen-proces van het tot stand brengen van de tentoonstelling worden verkend.

Voor onze slechtziende bezoekers hebben we samengewerkt met de geweldige Vincent Bijlo, om een audiotour te creëren met ingesproken zaalteksten en levendige audio-beschrijvingen.

En dan is er nog de prachtige digitale online experience met een interactief overzicht van elk van Vermeers werken, waardoor bezoekers elk detail kunnen verkennen. Ga mee op een epische reis die meer dan een uur duurt, terwijl Joy Delima (Nederlandse versie) en Stephen Fry (Engelse versie) je begeleiden door Vermeers meesterwerken.

Een boeiende online ervaring creëren kan al een uitdaging zijn, maar we all-out gegaan om een naadloze audio experience te bieden waarmee bezoekers zelf de volgorde en de flow van het verhaal kunnen bepalen. De verschillende lagen audio passen perfect samen en creëren voor je gevoel een lineair verhaal dat van begin tot eind boeit.

Mis deze buitengewone kans niet om je onder te dompelen in de wereld van Vermeer!

Het resultaat

Om ervoor te zorgen dat elk audioproject rondom deze tentoonstelling een consistente sound had, hebben we zorgvuldig muziekcomposities gemaakt die een vast thema hadden. Deze zijn uitgewerkt naar een leader voor de podcastafleveringen en routebegeleiding voor de audiotour voor slechtziende en blinden Het resultaat is een boeiende soundscape die door elk project van de tentoonstelling hoorbaar is.

Gelijksoortige projecten