Vrijheidsverhalen

  • Product

    Podcast

  • Agency

    N=5

  • Client

    National Comitee 4th & 5th of May

Op elke straathoek in Amsterdam zijn ​​verhalen te vinden uit de Tweede Wereldoorlog. Deze verhalen zijn té belangrijk om te vergeten, maar worden met uitsterven bedreigd.

Op Dodenherdenking, 4 mei, vertelt Vrijheidsverhalen deze verhalen en eert hun hoofdpersonages door buitenreclame om te zetten tot tijdelijke interactieve gedenktekens.

Je kunt de QR-code op het billboard scannen en luisteren naar de verhalen die zich op jouw specifieke locatie hebben afgespeeld

🔥🔥 Genomineerd voor een Webby Award voor Best Music! Beloond met een Lamp for Beste Sound!

Campaign film
One of the stories - Use headphones for the full 3D experience

De uitdaging

Hoe vertel je verhalen in audio die daadwerkelijk zijn gebeurd op een locatie waar je je momenteel bevindt, maar die in het verleden hebben plaatsgevonden? Hoe vertel je verhalen die elke verbeelding te boven gaan? Het audio concept is een kruising tussen een Audiotour en een miniserie Podcast in documentaire stijl, of beter: Locatiegebaseerde Podcast-afleveringen door de stad Amsterdam. Elk verhaal komt tot leven als een meeslepende 3D/ 8D geluidservaring. Het verhaal is gemaakt vanuit het perspectief van een derde persoon. Het 3D/8D geluidsontwerp plaatst het verhaal rond de luisteraar op de exacte GPS-locatie, zodat luisteraars echt kunnen voelen hoe de gebeurtenissen zich ontvouwen. De muziek zorgt voor herkenbaarheid in de proloog en epiloog van elk verhaal en voegt een extra emotionele laag toe zonder het te overdreven te dramatiseren. Hierdoor blijven we trouw blijven aan de mensen en hun verhalen.

Het resultaat

Duizenden mensen hebben op 4 en 5 mei naar de verhalen geluisterd, wat een speciaal moment van herdenking heeft gecreëerd en mensen bewust heeft gemaakt van wat er die dag is gebeurd op de plek waar ze stonden. Memorials of Amsterdam werd ook veelvuldig besproken in lokale kranten en nationale tv-nieuwszenders en trok belangstelling van andere steden die zich bij het initiatief wilden aansluiten. Samen zullen we een nog grotere impact hebben, meer helden op meer plaatsen onthouden en hun verhalen generaties lang levend houden.

Genomineerd voor een Webby Award voor Best Music! 💪 Beloond met een Lamp for Beste Sound! 💪

Gelijksoortige projecten