De ondergang van de Van Imhoff

 • Product

  Soundtrack

 • Client

  BNN/ VARA - Episode One

 • Directors

  Kees Schaap & Foeke de Koe

 • Orchestra

  Metropole Orchestra

Van Imhoff is een Nederlandse stoomboot die is gebombardeerd door een Japans vliegtuig en zinkt. De Nederlandse kapitein besluit zichzelf en zijn bemanning te redden, maar honderden Duitse burgergevangenen verdrinken. Na de oorlog wordt het verhaal in Nederland zorgvuldig afgedekt. In de Docuserie neemt de Oostenrijkse achterkleinzoon van één van de overlevenden contact op met Anouk Hoeksema, de Nederlandse kleindochter van de kapitein. Vreemd genoeg weet ze niets van de Van Imhoff-ramp. Samen ondernemen ze een reis om dit geheime verhaal te ontdekken, waarin ze schokkende feiten over hun voorouders leren. De serie vindt plaats in 1942, vlakbij de kust van Sumatra.

De Nederlandse omroep BNN / VARA gaf Big Orange de opdracht om de complete soundtrack te componeren. Bekijk de beelden achter de schermen](https://vimeo.com/240670881) van de opnames met de Metropole-musici.

De Nederlandse omroep BNN / VARA gaf Big Orange de opdracht om de complete soundtrack te componeren. Bekijk de beelden achter de schermen] (https://vimeo.com/240670881) van de opnames met de Metropole-musici.

Gelijksoortige projecten